© 2015 Leif Sylvan

Start       Info       Presentationer       Nya program       Bli medlem       Kontakt

Seth

Nilsson

Adress

Nybyggaregatan 16A

Ort

824 51  Hudiksvall

Tel. dagtid

0737-26 51 85

Tel. kväll

0737-26 51 85

Mobiltelefon

0737-26 51 85

E-post

Hemsida

Län

Blekinge & Gävleborg

Landskap

Blekinge & Helsingland

Verksamhetsområde

Hela Sverige vid turné, enstaka visningar efter överenskommelse

Transportsätt

Bil 18 kr/mil, ev. flyg (biljettersättning)

Eventuell logi

Efter överenskommelse

Egen utrustning

Diaprojektor/digital projektor, stor filmduk samt reservprojektor. Medtar svart plast att tejpa upp vid behov av förbättrad mörkläggning

Önskemål till arrangören

Dagtid behövs mörkläggningsbar lokal

Upp-/nedmonteringstid

Uppmontering c:a 15-30 min. beroende på mörkläggningsbehov, nedmontering c:a 15 min

Beskattningsform

F-skatt

Personpresentation

Seth Nilsson är född 1971 och uppvuxen i Torhamn vid Blekinges sydostkust. Under närmare 20 år har han ägnat sig åt naturfotografering som hobby. Framförallt har han fotograferat i Blekinge och på ett ovanligt noggrant och systematiskt sätt täckt i stort sett varje väg, ö och kuststräcka inom landskapet.


Sedan mitten av nittiotalet har Seth hållit närmare femhundra bildföredrag med sina bildprogram "Torhamnslandets natur" och "Blekinges natur", vilka har visats runt om i Blekinge, Småland och Skåne, men på senare tid även i andra delar av landet. Seth är en både erfaren och uppskattad föredragshållare och besöker alltifrån föreningar och kyrkor till företag och skolor, där han presenterar sina bilder med glimten i ögat, samtidigt som han förmedlar en god inblick i och kunskap om det blekingska landskapet.


Utöver detta har Seth under många år presenterat sina bilder i form av naturartiklar i lokalpress, men även till viss del i nationella tidningar. 2008 gav Seth ut debutboken ”Blekinge - Sveriges trädgård”, vilken nu är inne på sin andra upplaga.


Seth Nilsson började fotografera natur redan som tonåring. Han är självlärd, men har fått god handledning bland annat av naturfotografen Björn-Eyvind Swahn. Seths signum är den vikt han lägger vid ljus och komposition. Många av hans bilder är tagna i kvälls- och morgonljus, och gärna i motljus. Han fotograferar både djur, fåglar och detaljer i naturen, men främst är det landskapsbilderna som blivit hans favorit.


År 2002 erhöll Seth Nilsson föreningen Naturfotografernas och Kodaks naturfotostipendium. 2008 fick han stipendium av Stiftelsen Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur. 2009 utsågs han till att få Karlskrona kommuns miljöpris.

Programpresentation

Digitala program


Bildprogrammet "Min bild av Hälsingland" 

Mitt nyaste bildprogram. Bilder från de storslagna dalgångarna till skärgårdens fiskelägen, samt vackra fäbodvallar, lappugglor och björnar.


Bildprogrammet "Tanzania i fokus" 

Här får du möta masajer, följa med på safari och se skönheten i den vackra afrikanska naturen.


Bildprogrammet "Mina bästa fototips"

En inspirationsföreläsning om hur du tar bättre bilder, med alltifrån kamerateknik till komposition och ljus.


Bildprogrammet "Blekinges natur"

Bildspelet är en nyfiken och konstnärlig upplevelse av blekinges skärgård, småskaliga odlingslandskap och vackra skog, fotade under årets alla årstider. Bilderna som visas är alltifrån landskapsbilder, foton på däggdjur, fåglar, växter och detaljer i naturen. Bilderna är tagna under tio års tid, med tusentals både timmar och mil i Blekinges natur. Seth kåserar fritt till bilderna.
Diavisningsprogram


Bildprogrammet "Torhamnslandets natur"

Detta bildspel utgår från Seths hembygd i sydöstra Blekinge. Vi följer naturens växlingar under ett år på denna vackra halvö bestående av bl.a. Torhamns Udde, vilken är en av Sveriges mest kända fågellokaler. Programmet skildrar även skärgården och kulturlandskapet i Torhamn med omnejd, dess vyer, växter och djurliv. Seth berättar till bilderna.Längden på ovanstående program kan anpassas enligt önskemål och kan vara alltifrån 30 till 80 minuter, vardera. (Normallängd för föredraget är ca 55 minuter.) Ersättning enligt överenskommelse, utöver reseersättning.